Φτιάξε το πιο νόστιμο πρωτοχρονιάτικο τσουρέκι για να μπει γλυκά ο χρόνος!
…
Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι η μέρα που συνήθως έχουμε περισσότερο χρόνο να φτιάξουμε ένα ωραίο γλυκό για τη μεγάλη μέρα, αφού σπάνια προλαβαίνουμε τις προηγούμενες μέρες. Η δική μας πρόταση για ένα νόστιμο πρωτοχρονιάτικο επιδόρπιο είναι το τσουρέκι του Άϊ Βασίλη! Τη μυστική συνταγή μας αποκάλυψε ο executive chef Κυριάκος Μελάς, που είναι και ο ιδρυτής της πρώτης σχολής μαγειρικής για παιδιά, του KIDS COOKING CLUB.
Υλικά
α μείγμα
60 γρ. μαγιά νωπή
70 γρ. νερό
125 γρ. αλεύρι
β μείγμα
100 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γάλα
50 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 αυγά
2 βανιλίνες
1 πρέζα αλάτι
1/3 κουτ. του γλυκού μαστίχα σκόνη
γ μείγμα
500 γρ. αλεύρι (για τσουρέκι υψηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη )
δ μείγμα
60 γρ. ηλιέλαιο
ε μείγμα
140γρ.φρούτα αποξηραμένα ψιλοκομμένα -φρούτα κόντιτα
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε ένα προζύμι, αναμειγνύοντας το αλεύρι, την μαγιά και το νερό του πρώτου μείγματος και αφήνουμε να φουσκώσει(μείγμα α). Στο μεταξύ τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά του δεύτερου μείγματος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό(μείγμα β).
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το δεύτερο χλιαρό μείγμα στο πρώτο μείγμα (προζύμι) και ανακατεύουμε στο μίξερ (με το εξάρτημα για ζύμη που μοιάζει σαν γάντζος). Προσθέτουμε και τα υλικά του τρίτου μείγματος και αφήνουμε να ζυμωθεί ρίχνοντας λίγο-λίγο και το λάδι (μείγμα δ) και στη συνέχεια το (μείγμα ε).
Τέλος, αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος μέσα σε ένα σκεύος σκεπασμένο με μια πετσέτα. Όταν έχει φουσκώσει το ξαναζυμώνουμε με τα χέρια. Αν τυχόν κολλάει η ζύμη λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας. Η ζύμη μας πλέον είναι έτοιμη έτσι λοιπόν την τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και περιμένουμε να διπλασιαστεί και να φουσκώσει ξανά. Τέλος, αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.(για το 1 κιλό )
Tip: 10 λεπτά πριν το ψηθεί εντελώς, προσθέτουμε λίγα αποξηραμένα φρούτα στην επιφάνεια και ζάχαρη ανακατεμένη με λίγο νερό ώστε να ζαχαρώσει.
Καλή Χρονιά!
from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1Rd9qTH
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου