H συνταγή της Αργυρώς για το κλασσικό αμερικανικό burger
Υλικά συνταγής (για…
6 μερίδες):
6 ψωμάκια στρογγυλά για burger κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα
1 καρδιά μαρουλιού πλυμένη και στεγνή
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ,ψημένο η σωταρισμένο
2 κ.σ. κέτσαπ
6 αυγά τηγανητά
6 ξυλάκια burger
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
2 κ.σ. Worcestershire (έτοιμη σάλτσα στα σούπερ μάρκετ)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του burger και τα ζυμώνουμε καλα. Φτιάχνουμε 6 μεγάλα burger. Τα ψήνουμε απο 5″-8″ λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά η καλοψημένα τα θέλουμε. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα, τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Ανοίγουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια στη μέση.
Αλείφουμε με λίγη κέτσαπ, βάζουμε φύλλα μαρουλιού, λεπτές φέτες ντομάτας, ψημένα κρεμμύδια και ζουμερά μπιφτέκια.Τέλος βάζουμε το τηγανισμένο αυγό.
Καλύπτουμε με το ψωμάκι και καρφώνουμε με ξυλάκι. Για τέλεια επιτυχία, ζημώστε τον κιμά, σκέπασε τον κι αφήστε τον στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε. Μέχρι και μια νύχτα. Θα γίνουν φανταστικά.
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
www.argiro.gr
from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1m4hb2d
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου