Από την πρώτη στιγμή που έπιασε την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια ο Χέινς σκεφτόταν μονάχα ένα πράγμα: Το ΝΒΑ, όπως άλλωστε και τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του… Το όνειρό του δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα και η μοίρα…
τον έφερε στην Ευρώπη.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του είναι ο Παναθηναϊκός και το gazzetta.gr παρουσιάζει την… ιστορία, την πορεία της καριέρας του στο μπάσκετ, αλλά και την… εκπληκτική σχέση με τη μητέρα του που τον φρόντιζε ακόμη και όταν ήταν στην άλλη άκρη του κόσμου.
Μεγαλωμένος μόνο για το ΝΒΑ…
Γεννημένος στο Ίρβινγκ του Τέξας τον Δεκέμβριο του 1986 ο Χέινς είναι ένας παίκτης που σίγουρα πέτυχε λιγότερα από όσα θα ήθελε, μέχρι στιγμής, στην καριέρα του.
Από πολύ μικρός άρχισε να ασχολείται με το μπάσκετ και άπαντες στην οικογένειά του γνώριζαν πως πέρα από χόμπι, το μπάσκετ επρόκειτο να γινόταν το επάγγελμά του.
Ήταν κοινό μυστικό στην οικογένεια Χέινς πως ο Μάρκεζ θα έπαιζε κάποια στιγμή στο ΝΒΑ. Πουθενά αλλού. Μονάχα στο ΝΒΑ.
«Ήταν κάτι δεδομένο. Για μένα ήταν σίγουρο. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως μπορεί να ήταν κάπου αλλού, επειδή ο τρόπος σκέψης του έδειχνε ότι ήταν φτιαγμένος για εκεί», δήλωνε η μητέρα του, Άντζελα πριν από μερικά χρόνια.
Άλλαξε δυο πανεπιστήμια στο NCAA
Μόλις τελείωσε το λύκειο, ο Χέινς πήρε υποτροφία από το Boston College, όπου άρχισε να φοιτά το 2005. Δυο χρονιές αργότερα, πήρε μεταγραφή στο πανεπιστήμιο του Texas-Arlington, επειδή πίστευε πως η καριέρα του θα είχε πολύ καλύτερες προοπτικές ως παίκτης μιας άλλης ομάδας.
«Ένιωθα πως δεν θα έφτανα ποτέ στο 100% αν συνέχιζα να είμαι παίκτης του κολεγίου της Βοστόνης. Μπορώ να σκοράρω. Μπορώ να βάζω τη μπάλα στο καλάθι, αλλά η ομάδα μου δεν ήθελε να κάνω αυτό. Ένιωθα ότι θα μπορούσα να έχω καλύτερη καριέρα μετά το κολέγιο εάν ήμουν κάπου αλλού, μακριά από τη Βοστόνη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Χέινς.
Η αλήθεια είναι πως τα νούμερά του με τη φανέλα του Arlington ήταν το λιγότερο εντυπωσιακά, καθώς από τους 3,8 πόντους που είχε στη Βοστόνη, εκτινάχθηκε στους 16,5, με 5,1 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ την πρώτη του χρονιά, ενώ έφτασε και τους 22,6 τη δεύτερη.
Το ντραφτ του ΝΒΑ και η Ευρώπη…
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του 2010, ωστόσο καμία ομάδα δεν τον επέλεξε.
«Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα παίξω στο ΝΒΑ. Είμαι 100% σίγουρος πως μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο», είχε δηλώσει ακόμη και μετά το ντραφτ.
Έλαβε πρόσκληση να πάρει μέρος στο training camp των Ντιτρόιτ Πίστονς, όπου τα πήγε εξαιρετικά καλά, αλλά δε κατάφερε να βρει εγγυημένο συμβόλαιο.
Έτσι πήρε την απόφαση να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη. Είχε προτάσεις από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τη γαλλική Σαλόν, την οποία εν τέλει επέλεξε.
«Αν περίμενα να βρω ομάδα στο ΝΒΑ, θα έχανα αρκετά χρήματα. Έπρεπε να απορρίψω κάποιες προτάσεις και να κάνω υπομονή, αλλά δεν το έκανα και αποφάσισα να πάω σε μια ευρωπαϊκή ομάδα που με ήξερε καλά», είπε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τη Σαλόν.
Η δύσκολη προσαρμογή του στη Γαλλία
Ο Χέινς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα προσαρμογής στη Γαλλία. Προβλήματα καθημερινότητας. Είχε σοβαρό θέμα στο να συνηθίσει τη γαλλική κουζίνα, ενώ η μεγαλύτερη δυσκολία του αφορούσε την γαλλική γλώσσα και την επικοινωνία.
«Μπορώ να καταλάβω αρκετά από αυτά που μου λένε, αλλά δε μπορώ να τους απαντήσω. Προσπαθώ ακόμη να μάθω τη γλώσσα, αλλά δε τα καταφέρνω», τόνιζε ο Αμερικανός γκαρντ.
Η μητέρα του, το Skype και το φαγητό…
Ο άνθρωπος που έχει επηρεάσει τον Χέινς περισσότερο από τον καθένα είναι αναμφίβολα η μητέρα του. Η Άντζελα Χέινς, αφού πρώτα συμβιβάστηκε με το ότι ο γιος της δε θα έπαιζε μπάσκετ στο ΝΒΑ, τελικά δήλωσε ότι της αρκεί που ο Μάρκεζ κάνει αυτό που αγαπά.
«Παρόλο που είναι πολύ μακριά, μιλάμε στο τηλέφωνο πάρα πολύ συχνά. Έχουμε μάθει και χρησιμοποιούμε και το skype οπότε τον βλέπουμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.
Στο διάστημα που έμεινε στην Γαλλία, τού έστελνε φαγητό με το… τσουβάλι.
«Του έστελνα φαγητό κάθε δυο εβδομάδες, αλλά μερικές φορές με έπαιρνε τηλέφωνο και ζητούσε ακόμη παραπάνω», είχε αναφέρει η Άντζελα Χέινς.
Το βιογραφικό του…
Στη Σαλόν έμεινε μόνο για ένα χρόνο, στη συνέχεια μετακόμισε στην Ισπανία και την Γκραν Κανάριας, πέρασε ένα χρόνο από το γερμανικό πρωτάθλημα και τους δράκους της Άρτλαντ, πριν πάρει μεταγραφή στην Ιταλία, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.
Αρχικά στην Αρμάνι, εν συνεχεία στη Σιένα, και φέτος στην Ντιναμό Σάσαρι. Μεσολάβησε και ένας χρόνος (2014-15), στον οποίο ο Χέινς αγωνίστηκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.
from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1nUILjP
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου