Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η κυβέρνηση πετάει το γάντι στο Μάριο Ντράγκι

Αθήνα και δανειστές τρέχουν τις διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να υπάρξει μία συμφωνία ακόμα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ωστόσο υπάρχουν ανοιχτά πολλά ζητήματα που η ελληνική πλευρά προσπαθεί να μεταθέσει για τον Ιούνιο….

 

Ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αντίφαση στις δηλώσεις, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να δήλωσε αισιόδοξος, όμως ο πρόεδρος του Eurogroup, σε μια ασυνήθιστη κίνηση μίλησε για προετοιμασίες για Plan Β.

Όλα δείχνουν το ασφαλιστικό είναι μεγάλο αγκάθι καθώς οι δανειστές επιμένουνσε περικοπές συντάξεων, ενώ οι επικουρικές πάνε για τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς με το πολυνομοσχέδιο έχει ως στόχο να υπάρξει μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα της επιτρέψει να άρει τους περιορισμούς που είχε θέσει σε σχέση με τη χρηματοδότηση του ελληνικού πιστωτικού τομέα.

Μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει στους δανειστές ότι δεν θα περάσει κανένα μέτρο αν δεν υπάρξει ταυτόχρονα άρση των περιορισμών από την ΕΚΤ που έχουν στραγγίξει τις τράπεζες και τη ρευστότητα.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι παραπλανήθηκε από τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, καθώς αν και είχε συμφωνηθεί να χαλαρώσουν τα μέτρα της ΕΚΤ με τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, αυτό δεν έγινε.

Αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε λύση, σε σύντομο διάστημα, σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία εμφανίσθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο μαραθώνιο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο διήρκεσε περίπου 5 ώρες.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις «κόκκινες γραμμές» που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.

Εξάλλου, οι πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενη να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη.



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1DOnd9R
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου