Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Έφυγε» ο κινηματογραφιστής του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Ο Αυστραλός κινηματογραφιστής, Andrew Lesnie, πέθανε στα 59 του χρόνια, καθώς τους τελευταίους έξι μήνες υπέφερε από καρδιακή πάθηση, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ καλλιτέχνης έγινε παγκοσμίως γνωστός…

 

για τη δουλειά του στις 3 ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», στις επόμενες τρεις των «Χόμπιτ» καθώς και στον «Κινγκ Κονγκ» του 2005.

Γεννημένος στο Σίδνεϊ, ο Lesnie κέρδισε Όσκαρ το 2002 για την πρώτη ταινία του «Άρχοντα: «Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού».

Ο σκηνοθέτης των έξι ταινιών σχετικά με τη Μέση Γη, Peter Jackson εξέφρασε σε ανακοίνωσή του τη συγκίνησή του για την απώλεια του συνεργάτη του, τονίζοντας ότι τον θεωρούσε αδερφό, που ήταν ήρεμη, σταθερή και υποστηρικτική παρουσία στο κινηματογραφικό πλατό και που ποτέ δεν επεδίωκε να προσελκύσει τον θαυμασμό αν και ήταν από τους σπουδαιότερους κινηματογραφιστές όλων των εποχών.

«Ο Andrew είναι αναντικατάστατο μέρος της οικογένειάς μου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα ξανακούσω το μεταδοτικό γέλιο του, ούτε θα ωφεληθώ από τη σοφία του, ή δεν θα ευχαριστηθώ με τα γενναιόδωρα σχόλιά του», έγραψε ο Jackson στη σελίδα του στο Facebook και πρόσθεσε:

«Ο Andrew δημιούργησε αξέχαστες, όμορφες κινηματογραφικές εικόνες και το έκανε κάθε φορά και συνέχεια επειδή υπηρετούσε ό,τι πίστευε, ήταν ένας καλλιτέχνης, ανεξάρτητα από εμένα, και πάντα εργαζόταν σκηλρά για να φτιάξει καλύτερα αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε μαζί».

Η τελευταία του δουλειά ήταν στο «The Water Diviner» του Russell Crowe, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter το εξής σχόλιο: «Τραγικά νέα από την πατρίδα. Πέθανε ο άρχοντας του φωτός, η διάνοια Andrew Lesnie».



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1J7XSeE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου