Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τα πιο νόστιμα light μπισκότα του Αϊ-Βασίλη με στέβια!

Με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης δεν θα είναι πια απαγορευμένη απόλαυση!

 …

 

 Μπορούμε να φανταστούμε την εικόνα… Εσένα να περνάς μπροστά από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου, να βλέπεις τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, να θέλεις να τα γευτείς και τελικά να απομακρύνεσαι προσπαθώντας να αντισταθείς στον πειρασμό… Μη στενοχωριέσαι… τώρα σου έχουμε την καλύτερη εκδοχή για να απολαύσεις τα ωραιότερα γιορτινά μπισκότα χωρίς τύψεις, αφού είναι χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης! Αν θέλεις μάλιστα, μπορείς να το αντικαταστήσεις με αλεύρι χωρίς γλουτένη!

Υλικά για περίπου 50 κομμάτια

2 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή χωρίς γλουτένη) που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. μαργαρίνη
3 κουτ. γλ. στέβια σε σκόνη
1 βανίλια (εσάνς ή το εσωτερικό από το ξυλάκι)
½ κουτ. γλ. στέβια υγρή με γεύση βανίλια ή κανέλα
2 αυγά
½ κουτ. γλ. Σόδα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

   Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη στέβια (υγρή και σκόνη) και τη βανίλια για 4-5' λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο μίξερ στο μείγμα της μαργαρίνης (αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα).

   Στη συνέχεια θα ανοίξουμε τη ζύμη. Την κάνουμε «μπάλα» και την τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Από πάνω στρώνουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Κόβουμε με κουπ πατ σε διάφορα γιορτινά σχέδια της προτίμησής μας, όπως Άγιος Βασίλης, έλατο, τάρναδος, αστέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10'. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, μπορείς να τα στολίσεις με γλάσο σοκολάτας ή γλάσο άχνης στέβια με λεμόνι. Καλές γιορτές!

Διάβασε εδώ: Πως θα φτιάξεις την πιο light σαλάτα με κινόα!



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1mgIdV9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου