Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάξε την πιο γιορτινή και πεντανόστιμη σαλάτα για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!

Με αυτά τα super foods θα ξετρελάνεις τους πάντες στο γιορτινό τραπέζι!

 …

 

 Μαζί με όλα τα εδέσματα στο τραπέζι του ρεβεγιόν -που συνήθως είναι πλούσια σε λιπαρά- μην ξεχάσεις να φτιάξεις μια σούπερ υγιεινή αλλά πεντανόστιμη σαλάτα! Είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις το κρέας και τα ορεκτικά αφού είναι ελαφριά, δροσιστική και αντιοξειδωτική καθώς περιέχει μόνο υπερτροφές! Φρόντισε να φτιάξεις ένα πολύ μεγάλο μπολ από αυτή τη σαλάτα για το ρεβεγιόν γιατί θα γίνει ανάρπαστη!

Υλικά

1 kale
1 μαρούλι
2 πορτοκαλί πιπεριές
1 ρόδι
½ φλ. κράνμπερι
½ φλ. goji
½ φλ. καρύδια σπασμένα
½ φλ. αμύγδαλα σπασμένα
10-12 αποξηραμένα δαμάσκηνα
10-12 αποξηραμένα βερίκοκα

Για το dressing

5 κ.σ. λάδι
2 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Πλύνε και ψιλόκοψε τα λαχανικά ( μαρούλι και kale). Ψιλόκοψε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, κόψε τις πιπεριές ζουλιέν, πρόσθεσε τους σπόρους ροδιού, τους σπασμένους ξηρούς καρπούς, τα κράνμπερι και τα goji. Βάλε όλα τα υλικά του dressing στο μπλέντερ ή ένα σέικερ και χτύπα δυνατά. Περίχυσε τη σαλάτα και είναι έτοιμη! Εκτός από νόστιμη και θρεπτική, λόγω των πολύχρωμων συστατικών, έχει πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση!

To kale είναι πράσινο φυλλώδες λαχανικό που μοιάζει οπτικά με μαρούλι και «κατσαρή» σαλάτα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία διατροφική υπερδύναμη που δίνει στον οργανισμό πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Σε συνδυασμό με τους ξηρούς καρπούς, τα berries, το ρόδι και τα αποξηραμένα φρούτα που είναι όλα super foods θα φτιάξεις μια βόμβα βιταμινών για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Διάβασε εδώ: Πως θα φτιάξεις υγιεινά τσιπς από αραβική πίτα!



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1Vqv5Za
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου