Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ελπίδες για «ανάσα» στην αγορά από το δεκαήμερο των εκπτώσεων

«Ανάσα» στα εμπορικά καταστήματα ελπίζουν ότι θα δώσει στα εμπορικά καταστήματα 
το δεκαήμερο των εκπτώσεων που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 10 του μήνα.

Η εμβόλιμη περίοδος των εκπτώσεων…

 

θα ξεκινήσει αύριο, Κυριακή, ημέρα κατά την οποία τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα και στόχος είναι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, να τονωθεί η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

Οι έμποροι θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι φέτος η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων είναι Κυριακή με τα καταστήματα ανοιχτά, εκτιμώντας ότι μια καλή αρχή θα προκαλέσει θετικό αντίκτυπο και τις υπόλοιπες ημέρες των εκπτώσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκαλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Ωστόσο, δεν λείπουν οι αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει στο εμπόριο αύριο, «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές» και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην αρχή της οδού Ερμού.

Μειώθηκε κατά 4% ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο

Πάντως, όπως ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η υποχώρηση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο συνεχίστηκε και τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης κύκλου εργασιών υποχώρησε τον Αύγουστο του 2015 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2014 κατά 4,6%. Πιο αναλυτικά, ο Δείκτης Όγκου, κατά το μήνα Αύγουστο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Αυγούστου 2014, σημείωσε μείωση κατά 2,2% και σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουλίου 2015 σημείωσε αύξηση κατά 11,3%.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονταν για πέντε συνεχείς μήνες μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 λόγω της ανάκαμψης της κατανάλωσης, αλλά οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τα capital controls έπληξαν την εγχώρια ζήτηση. Μάλιστα, την περίοδο 2008-2014 έχουν συρρικνωθεί κατά 40% περίπου, ως αποτέλεσμα της λιτότητας και της ανεργίας ρεκόρ.



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1RjzWZG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου