Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το LinkedIn «δεν είναι» spammy social network


Το LinkedIn ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε μερικές αλλαγές στο σύστημα ειδοποιήσεων για email, το οποίο θα μειώσει τον αριθμό των emails που οι χρήστες λαμβάνουν με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις κατά 40%.

Η ανακοίνωση ακολούθησε…

 

μετά τα παράπονα των χρηστών για χρόνια σχετικά με τον τεράστιο αριθμό emails που λαμβάνουν από το κοινωνικό δίκτυο σε εβδομαδιαία βάση.

Το LinkedIn όντως έλαβε υπόψη του το θέμα, αλλά το διόρθωσε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φανεί ότι κάτι διόρθωσε και χωρίς να το διαφημίσει στους χρήστες του Για μερικά χρόνια, οι χρήστες ήταν σε θέση να ρυθμίσουν (και ακόμη είναι) τον τύπο και την συχνότητα των emails που δέχονται από το κοινωνικό δίκτυο, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πάνελ στον λογαριασμό τους.

Το πρόβλημα ήταν ότι, από προεπιλογή, οι χρήστες που απλά έκαναν νέο λογαριασμό, ή χειροκίνητα δεν άλλαζαν από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους την επιλογή να μην έρχονται ειδοποιήσεις με emails πλυμμυρίζονταν από δεκάδες emails ανά βδομάδα.

«Για κάθε 10 emails που στέλναμε, αφαιρέσαμε τα 4 από αυτά.»

Τώρα μάλιστα η εταιρεία σκέφτεται και το ενδεχόμενο να συλλέγει και να κατηγοριοποιεί τις ειδοποιήσεις και να τις στέλνει μαζεμένες μια φορά την βδομάδα.

Στους αρχάριους, οι προσκλήσεις για σύνδεση με άλλους χρήστες θα στέλνονται μια φορά την εβδομάδα από εδώ και στο εξής και αυτό θα ισχύει ως ρύθμιση από προεπιλογή, και εάν ο χρήστης είναι εγgεγραμμένος σε διάφορες ομάδες, θα λαμβάνει ενημερώσεις για όλες τις ομάδες μια φορά, σε ένα email, αντί των ξεχωριστών emails που λάμβανε μέχρι στιγμής.

Πηγή: SecNews



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1ItEo1H
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου