Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ψαρονέφρι με ζεστή σαλάτα Portobello και σάλτσα κρέμας από την Αργυρώ!

Ένα εντυπωσιακό πιάτο με υπέροχη γεύση για να ικανοποιήσεις ακόμη και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο…

 

σου!

 

Υλικά συνταγής:

2 κομμάτια ψαρονέφρι (350 γρ. έκαστο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ζωμός ψυγείου
1 /2 μικρό μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. γούστερ σως
100 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. μανιτάρια Portobello και ασπρομανίταρα
1/2 κύβος κότας
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγα φλεικς παρμεζάνας
λίγες σταγόνες ξύδι balsamico
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες). Βράζουμε νερό και βάζουμε τη συσκευασία του ζωμού μέσα ώστε να λιώσει.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 3″-4″ από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε το ζωμό και με πινέλο αλείφουμε το κρέας. Το διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα και τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε μέχρι να πυκνώσει.
Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα Portobello .
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Λιώνουμε τον κύβο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε γουδί. Περιχύνουμε τα Portobello και ανακατευουμε. Ζεσταίνουμε άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας.
Διατηρούμε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

www.argiro.gr



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1SoOOqe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου