Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εικόνες από την παρέλαση: Τα δύο παιδάκια των Αρκιών και η μαθήτρια με το αναπηρικό αμαξίδιο

Εικόνες που προκάλεσαν συγκίνηση, θετικά σχόλια, αλλά και – σε κάποιες περιπτώσεις – προβληματισμό, παρακολούθησε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου….

 

Εικόνες εκ διαμέτρου αντίθετες σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το κοριτσάκι που συμμετείχε στην παρέλαση, παρ» ότι ήταν καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και εκείνη του μαθητή στη Ρόδο, ο οποίος «έπαιζε» με το κινητό τελευταίας τεχνολογίας που του είχαν αγοράσει οι γονείς του, βγάζοντας φωτογραφίες τους… επισήμους!

Η εικόνα ωστόσο των μαθητών του Δημοτικού σχολείου πρόσφερε αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Τα παιδιά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία όντας συνειδητοποιημένα για τη σημασία της Εθνικής Γιορτής, συμμετείχαν με όρεξη και ζωντάνια, κερδίζοντας το χειροκρότημα των γονιών και των παρισταμένων. Υπήρξαν, πράγματι, ξεχωριστές στιγμές που κέντρισαν το ενδιαφέρον. Σε μία Ελλάδα που δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, από την ανεργία και την οικονομική ανέχεια, μέχρι το μεταναστευτικό και την ξενοφοβία, η εικόνα του κοριτσιού από την Αφρική που κρατούσε την Ελληνική Σημαία, αγκαλιά με τις φιλενάδες της, μόνο ελπίδα και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να αποφέρει.

Οι δύο μοναδικοί μαθητές στους Αρκιούς

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ουδείς θα έμπαινε στον κόπο… Στους Αρκιούς ωστόσο, ένα νησάκι με 44 κατοίκους και μόλις 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα επιφάνεια, οι δύο μαθητές του Δημοτικού σχολείου και ο δάσκαλός τους, όχι μόνο τίμησαν την Επέτειο του ΟΧΙ, αλλά   παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν από τους λιγοστούς κατοίκους μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Ο μαθητής με το κινητό στη Ρόδο

Στον αντίποδα, ένας μαθητής από Δημοτικό σχολείο στο Μανδράκι, βρήκε ευκαιρία να… βγάλει φωτογραφίες την ώρα που συμμετείχε στην παρέλαση. Κρατώντας ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας στα χέρια του και δίχως να προβληματίζεται αν τον παρακολουθούν ή όχι, τραβούσε φωτογραφίες με τα χέρια υψωμένα στον αέρα.

Η μαθήτρια που παρελαύνει με αναπηρικό αμαξίδιο
Στην Αθήνα, ο φωτογραφικός φακός ξεχώρισε ένα κορίτσι που συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση, παρ» ότι βρισκόταν καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ακόμη πιο μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι έφτασε στο σημείο με το λεωφορείο, ο πατέρας της την κατέβασε με τη βοήθεια των συμμαθητριών της και δήλωσε περήφανος για το κορίτσι του.

Η Αφρικάνα σημαιοφόρος μαθήτρια
Στην Αθήνα επίσης, ένα κορίτσι από την Αφρική, γόνος μεταναστών, όχι μόνο μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά παρέλασε με περηφάνια, κρατώντας την ελληνική σημαία.Ο πατέρας της είναι από την Αφρική και η μητέρα της Ελληνίδα όπως μας εξηγεί και η ίδια νιώθει περήφανη για την καταγωγή της. 

Ο 12χρονος Σεμπάστιαν από τις Φιλιππίνες
Ένας ακόμη σημαιοφόρος, ο 12χρονος Σεμπάστιαν από τις Φιλιππίνες, συμμετείχε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του Τζεραλντίν η οποία ήρθε από πολύ μικρή στην Ελλάδα και συμπληρώνει αισίως 23 χρόνια εδώ και δηλώνει…Ελληνίδα.«Στο σχολείο δεν υπήρξε θέμα ενόχλησης δεν έχει σημασία το ότι είμαστε από τις Φιλιππίνες αγαπάμε την Ελλάδα», δήλωσε η μητέρα του Σεμπάστιαν, αναδεικνύοντας την όμορφη πλευρά της ελληνικής κοινωνίας.

Η όμορφη στρατιωτίνα στη Λέσβο
Όμορφες εικόνες όμως, υπήρξαν και στρατιωτικές παρελάσεις. Για παράδειγμα στη Λέσβο, όπου την προσοχή τράβηξε μία πανέμορφη στρατιωτίνα. Η όμορφη και καλλίγραμμη κοπέλα μαγνήτισε τα βλέμματα των θεατών και συγκέντρωσε τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων παρευρέθηκαν στην παρέλαση.

Τα κάγκελα και τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Δυστυχώς, τα κάγκελα επανήλθαν από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, όπως και η παρουσία των ΜΑΤ στις παρελάσεις. Στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά και οι γονείς παρακολούθησαν πίσω από τα… γνωστά κάγκελα τη στρατιωτική παρέλαση, ενώ δεν έλειψαν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να… προφυλάξουν τους επίσημους.



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1PVTBk5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου