Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

«Σπασμένο» τηλέφωνο αρμοδίων για το θέμα των παιδικών εμβολίων που έχουν «εξαφανιστεί» από την αγορά

Εντός των επόμενων δέκα ημερών θα είναι διαθέσιμα στην εγχώρια αγορά τα παιδικά εμβόλια διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά την ανάδειξη από το της έλλειψης δέκα βασικών εμβολίων για μωρά και παιδιά.
 
Σε…

 

ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το προσωρινό πρόβλημα παραγωγής αντιμετωπίζεται και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου 10ημέρου».
 
Ωστόσο, η ανακοίνωση μάλλον γεννά περαιτέρω προβληματισμό για το τι συμβαίνει τελικά με τα εμβόλια. Κι αυτό διότι, οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας οι φαρμακοποιοί και οι παιδίατροι μέσω των θεσμικών τους οργάνων κινούνται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Η απάντηση στο ερώτημα «πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις εμβολίων» ήταν: «Άγνωστο»! Με εξαίρεση την εικόνα που είχε η μία εκ των εταιριών για ένα εμβόλιο (πρόκειται για το Infarix που αναμένεται να είναι διαθέσιμο την άλλη εβδομάδα), για τα υπόλοιπα εννέα εμβόλια το τοπίο είναι πολύ…θολό.

Μάλιστα, ανεπίσημα οι εταιρίες ενημερώνουν τους επαγγελματίες υγείας που «χρεώνονται» εκ της θέσεώς τους και τη διαχείριση αυτής της κατάστασης απέναντι στους γονείς, δηλαδή τους παιδιάτρους και τους φαρμακοποιούς, ότι ειδικά για τα λεγόμενα τετραπλά (διφθερίτιδας-τετάνου-κοκίτη-πολιομυελίτιδας) και πενταπλά (διφθερίτιδας-τετάνου-κοκίτη-πολιομυελίτιδας-αιμόφιλου ινφλουέντζας τύπου Β) εμβόλια δεν υπάρχει δυνατότητα παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φαρμακευτικές εταιρίες υποστηρίζουν πως υπάρχει πρόβλημα με την παραγωγή του αντιγόνου του κοκίτη.
 
Στην εύλογη απορία των επαγγελματιών υγείας πώς γίνεται να μην προκύπτει αντίστοιχο πρόβλημα στη κυκλοφορία των εξαδύναμων εμβολίων (διφθερίτιδας, τετάνου, κοκίτη, πολιομυελίτιδας, αιμόφιλου ινφλουέντσας και ηπατίτιδας Β), αλλά μόνο στα παλαιότερα εμβόλια, απάντηση δεν δίδεται.
 
Την ίδια ώρα, οι παιδίατροι προσπαθώντας να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή θωράκιση στα παιδιά, επιδίδονται σε εμβαλωματικές λύσεις. Η επίσημη σύσταση που γίνεται προς παιδιάτρους είναι να μην ξεκινάνε ένα εμβολιαστικό σχήμα στα μωρά εάν υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορεί να ολοκληρωθεί. Στην πραγματικότητα, όμως οι παιδίατροι προσπαθούν να εμβολιάζουν τα παιδιά ακολουθώντας τη διαθεσιμότητα των σκευασμάτων στην αγορά και όχι το χρονοδιάγραμμα που ορίζει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1QLdRTj
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου