Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Παγκόσμια οργή για τον δολοφόνο του Σέσιλ

Την κατακραυγή ολόκληρου του πλανήτη έχει προκαλέσει ο Αμερικανός οδοντίατρος Γουόλτερ Πάλμερ, ο οποίος σκότωσε ένα λιοντάρι – σύμβολο για την Ζιμπάμπουε. Ο Πάλμερ έχει πάθος με το κυνήγι και τις τελευταίες ημέρες κάνουν…

 

τον γύρο του Διαδικτύου φωτογραφίες, στις οποίες «καμαρώνει» δίπλα σε νεκρά ζώα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι επιθέσεις σε βάρος του οδοντιάτρου είναι χιλιάδες, ενώ ακόμη και γνωστοί παρουσιαστές και ηθοποιοί έχουν εναντιωθεί με τις πράξεις του Πάλμερ, ο οποίος δηλώνει λάτρης του κυνηγιού και βλέπει τα ζώα που σκοτώνει ως… τρόπαια.

«Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την έκδοσή του στην Ζιμπάμπουε για να δικαστεί για την παράνομη ενέργεια που έχει διαπράξει», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος της Ζιμπάμπουε Όπα Μουσινγκούρι και κατηγόρησε τον Πάλμερ ότι πλήρωσε για να μετάσχει σε παράνομο κυνήγι.

Η Μουσινγκούρι σημείωσε, επίσης, ότι από τους κυνηγετικούς κανονισμούς της Ζιμπάμπουε απαγορεύεται η χρήση τόξου και βελών στο κυνήγι, κάτι το οποίο έκανε ο Πάλμερ για να σκοτώσει το λιοντάρι, και σημείωσε πως ο γενικός εισαγγελέας της χώρας της έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση της Ζιμπάμπουε, ο Σέσιλ δελεάστηκε για να βγει από το εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου ζούσε προστατευμένος, με την χρήση κρέατος ως δόλωμα, προτού τον κυνηγήσουν, τον τραυματίσουν με ένα βέλος και τελικά τον αποτελειώσουν έπειτα από 40 ώρες που τον παρακολουθούσαν.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το ιατρείο του Πάλμερ, ζητώντας να του ασκηθεί δίωξη για την πράξη του, ο ίδιος έστειλε επιστολή στους πελάτες του. Στην επιστολή είπε ότι λυπάται που σκότωσε το διάσημο λιοντάρι, ωστόσο η συγγνώμη του μάλλον δεν έπεισε καθώς έσπευσε να σημειώσει ότι το κυνήγι είναι το πάθος του.

«Δεν μιλάω συχνά για το κυνήγι με τους ασθενείς μου, καθώς μπορεί να είναι ένα ζήτημα που διχάζει και για οποίο εκφράζονται έντονες απόψεις», αναφέρει η επιστολή. «Κατανοώ και σέβομαι το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για το κυνήγι», σημειώνει.

Ο Πάλμερ επανέλαβε ότι δεν γνώριζε ότι το λιοντάρι ήταν διάσημο στη Ζιμπάμπουε και σημείωσε ότι θα βοηθήσει τις Αρχές της Ζιμπάμπουε.

Ο Σέσιλ, πέραν του ότι ήταν πολύ αγαπητός στους τουρίστες, αποτελούσε αντικείμενο μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο Πάλμερ κατάφερε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, προτού οι αρχές της Ζιμπάμπουε ενημερωθούν για το θέμα, σημείωσε η υπουργός.

Ο θάνατος του 13χρονου λιονταριού προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ κατά του Πάλμερ, ενώ και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει αίτημα για την έκδοσή του, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές.



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1fRsHeD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου