Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Το καλύτερο γλυκό ever – Πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα

Μια συνταγή για ένα πολύ γρήγορο, εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Τρώγεται τόσο εύκολα που δεν μένει για την άλλη μέρα…

Υλικά συνταγής

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα550γρ γάλα+220γρ για την σαντιγί6 κ.σ ζάχαρη1 φάκελο GarniΛίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότωνΤρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550γρ γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει(Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα).Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο (τόσο για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας,από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ,πάλι μια στρώση κρέμας,μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ήξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα! - Εικόνα0

 



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1JebIOx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου