Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση απέναντι στις άγριες διαθέσεις των δανειστών και στο απεργιακό μέτωπο

Με «άγριες διαθέσεις» επιστρέφει το κουαρτέτο στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου σε «ασφυκτικό κλοιό» ανάμεσα σε αγρότες, απεργίες και προσφυγικό, καλείται να βρει λύση στο γόρδιο δεσμό.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό…

 

πλαίσιο για την κυβέρνηση ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό, με τους επικεφαλής του κουαρτέτου να έχουν φθάσει στην Αθήνα με «άγριες διαθέσεις και κόκκινες γραμμές», ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η κοινωνική πίεση .

Το Μαξίμου «πολιορκείται» από τα τρακτέρ των αγροτών στα μπλόκα.

Κομβικό αίτημα των αγροτών, μαζί με την ακύρωση της αύξησης στην φορολόγηση τους, είναι η απόσυρση του σκέλους της μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό που τους αφορά.

Η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με ακόμη ένα «καυτό μέτωπο», καθώς ξεκινά ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που θα γίνει σε δύο δόσεις, καθώς στα τέλη της εβδομάδας οι επικεφαλής των κλιμακίων του κουαρτέτου θα φύγουν από την Αθήνα.

Οι τέσσερις επικεφαλής θα επιστρέψουν αργότερα, για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και κυρίως για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Η διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό προμηνύεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς μοιάζει ανυποχώρητη η στάση των δανειστών – ιδίως του ΔΝΤ- που απορρίπτουν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τονίζουν ότι πρέπει να κοπούν και οι υπάρχουσες κύριες συντάξεις, θέτοντας μάλιστα στην ελληνική πλευρά τρία σενάρια μείωσης που αφορούν όλες τις κύριες συντάξεις:

-6% από το πρώτο ευρώ για όλες ή
-15% από τα 800 ευρώ και πάνω ή
-30% από τα 1.500 ευρώ και πάνω.

Οι συζητήσεις κυβέρνησης-δανειστών θα γίνει στην σκιά της πρόσκλησης προς όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες για συμμετοχή στην 24ώρη απεργία τςη Πέμπτης, με αποχή από την εργασία και κλείσιμο καταστημάτων

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την επάρκεια αντιμετώπισης της αυξημένης προσφυγικής ροής, ιδίως σε ότι αφορά την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών που περνούν τα ελληνικά σύνορα επιχειρώντας να φθάσουν στην Κεντρική Ευρώπη, με τον κίνδυνο να τεθεί η χώρα «εκτός Σένγκεν» να παραμένει διαρκώς στο παρασκήνιο.

Επιδιώκοντας να αποφορτίσει το κλίμα και να κλείσει ένα μέτωπο ισχυρής πίεσης, η Κυβέρνηση με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, βάζει ενεργά το στρατό στο προσφυγικό.



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1OZK7CK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου