Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

iTunes U: Eφαρμογή για διαχείριση διδασκαλίας


Στην Apple App iTunes U, που κυκλοφόρησε το 2012, το 2014 προστέθηκαν εργαλεία διαχείρισης μαθήματος για τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν μέσω της ενημερωμένης έκδοσης της εφαρμογής να αναθέσουν εργασίες στους…

 

μαθητές τους και να σχεδιάσουν ολοκληρωμένες  διδασκαλίες μαθημάτων.

Την Πέμπτη κυκλοφόρησε αυτή η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής iTunes U, στην οποία προσαρτήθηκε νέο feature που δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν την εργασία τους απευθείας στο iPad ή τo iPhone τους. Όταν οι μαθητές ολοκληρώσουν την εργασία τους ο δάσκαλος λαμβάνει μια ειδοποίηση.

Μιας και τα δεδομένα της εποχής απαιτούν διδάσκαλοι και μαθητές να περνούν περισσότερο χρόνο εκτός της σχολικής αίθουσας, αλλά και καθώς οι μαθητές ξοδεύουν πολύ από τον χρόνο τους στα κινητά τους τηλέφωνα, η ενημερωμένη έκδοση παρέχει στους εκπαιδευτικούς νέα εργαλεία ώστε να παρακολουθούν την πορεία της εργασίας που έχουν αναθέσει, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν συνεχώς να βρίσκονται σε συνεργασία με τους μαθητές.

Οι μαθητές θα μπορούν πλέον να κάνουν τις εργασίες τους κάνοντας χρήση τριών application. Θα μπορούν π.χ. αποστέλλουν μια ολοκληρωμένη εργασία μέσω της συσκευής τους, ακόμα και σε μορφή PDF.

Η iTunes U αρχίζει να ανταγωνίζεται άλλες δωρεάν εφαρμογές μάθησης όπως για παράδειγμα η Moodle, η Edmoto και η Blackboard.

Απ’ ότι φαίνεται, οι Αμερικάνοι μαθητές δεν θα ξεκολλούν καθόλου από τα κινητά τους τηλέφωνα, ακόμα και όταν διαβάζουν ή κάνουν τις εργασίες τους, καθώς η Apple έχει πουλήσει περίπου 11 εκατομμύρια iPads και iPhones σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Πηγή: SecNews



from Trelokouneli.gr http://ift.tt/1C4XrTF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου